MITÄ – MISSÄ – MILLOIN,

(Toukokuu 2020 suunnitelman mukaan, eli pidätämme oikeudet muutoksiin ja niitä varmasti tulee)

MITÄ:

Kyläjuoksu – pieteetillä. Laajasalojuoksu on Helsingin Laajasalossa juostava kyläjuoksu, matkoina 8 ja 15 kilometriä. Tapahtumassa on omat sarjat miehille ja naisille. Lisäksi lapsille ja sauvakävelijöille on omat lähdöt.

MISSÄ:

Kaikkien sarjojen lähtö- ja maalialue eli kilpailukeskus, sijaitsee kauppakeskus Saaren välittömässä läheisyydessä osoitteessa Yliskylän puistokatu 4, 00840 Helsinki. Juoksureitti seurailee Laajasalon rantoja, tehden mutkan myös Kruunuvuoren rannan vanhalle huvila-alueelle. 

MILLOIN:

Juoksu järjestetään 19.9.2020. Yhteislähtö miesten ja naisten 8 ja 15 km:n matkalle tapahtunee klo 11.00. Lasten juoksun lähtö tapahtuu ilmoittautumisten mukaisissa sarjoissa, ensimmäisen lähdön ollessa klo 11.15.

Sauvakävelijöiden yhteislähtö on klo 10.45, mutta matkaa voi lähteä myös omassa tahdissa. 

ENNEN JUOKSUA

OSALLISTUMISMAKSU

Ilmoittautuminen juoksuun tapahtuu näiltä sivuilta. Osallistumismaksu 8 ja 15 kilometrin juoksuun on 20 euroa. (jälki-ilmoittauminen 30€) Kannustamme siis juoksemaan samalla rahalla enemmän.

Lasten juoksuun ja sauvakävelyyn osallistumismaksu on vapaaehtoinen, mikä halutessa maksetaan kisatoimistoon. Pyydämme kuitenkin ennakko ilmoittautumaan, että järjestäjät saavat käsityksen osallistujamäärästä.

SAAPUMINEN LAAJASALOON JA PYSÄKÖINTI

Kauppakeskus Saareen pääsee näppärästi bussilla Herttoniemen metroasemalta. Bussit 84, 85, 86, 88 ja 89 pysähtyvät kaikki kauppakeskuksen lähistöllä.

Tapahtumapaikalla on rajoitetusti parkkitilaa omille autoille. Kauppakeskuksen alla parkkipaikat ovat maksuttomia 2 ensimmäistä tuntia, jonka jälkeen pysäköinti on maksullinen. Kauppakeskuksen ulkopuolella olevat paikat ovat pääsääntöisesti kahden tunnin kiekkopaikkoja. Laajasalon Peruskoulun takana on myös parkkipaikka (Laajasalon peruskoulu, Koulutanhua 1, 00840 Helsinki). Katso kartta

Lisätietoja pysäköinnistä

Kauppakeskuksen pihasta löytyy runkolukittavia pyörätelineinä.

KISAINFO JA KILPAILUMATERIAALI

Laajasalojuoksun kisatoimisto palvelee perjantaina klo 18.00 – 21.00 ja lauantaina klo 09.00 – 10.30 kauppakeskus Saaressa ravintola 3-0 tiloissa. Kisatoimistosta voit noutaa numerosi ennakkoon perjantaina klo 18.00 – 21.00 tai ennen lähtöä klo 9.00 – 10.30.

VARUSTEIDEN SÄILYTYS

Varusteiden säilytys onnistuu Helsingin Kiinteistökaupan tiloissa. Mitään arvokasta ei kannata ottaa mukaa. Varusteet ja arvotavarat ovat toisin sanoen omalla vastuulla, vaikka tilat ovatkin valvottuja ja luovutus ja nouto tapahtuu valvotusti.

PALVELUT

Tarkentuu. 

Kauppakeskuksen palvelut on kuitenkin käytössä.

KILPAILIJOIDEN HUOLTO

Ennen juoksua voit käyttää ravintola 3 – 0 WC-tiloja, tarvittaessa myös varusteiden vaihtoon.  Mahdollista saunaa selvitellään.

AJANOTTO

Päivittyy. Korona sotkee kaiken. 

JUOKSUN AIKANA

TURVALLISUUSOHJEET

Kilpailuun osallistutaan omalla vastuulla, huolehdi vakuutusturvastasi! Juoksijoiden perässä kulkee pyöräilijä, joka tarvittaessa auttaa avun tarvitsijoita.

SARJAT

Juoksussa on omat sarjat naisille ja miehille sekä 8 että 15 kilometrin juoksussa.

Tenavajuoksuun laaditaan omat sarjat ikävuosien mukaan, mikäli lapsia juoksuun ennakkoilmoittautuu. Lasten juoksumatka on pienemmillä lapsilla 500 metriä, isommat lapset juoksevat radan kahteen tai kolmeen kertaan.

REITTI

Reitti on merkattu nauhoin ja kyltein, joissakin kohdissa lisänä on liikenteenohjaajat. Sekä 8 että 15 km reitillä juoksijoiden edellä ajaa pyöräilijä. Lisäksi juoksijoita seuraa pyöräilijä.

8 ja 15 kilometrin reitit eroavat matkan lisäksi profiililtaan merkittävästi. 8 kilometrin reitti on pääasiassa tasaista, Kruunuvuoren rannalla on pari isohkoa mäkeä. 15 kilometrin reitti sisältää nousumetrejä noin 200.

Maasto on pääosin kovapohjaista hiekkapolkua tai kangasmetsäpohjaista polkua. Mahdollisten syyssateiden vuoksi reitti voi Kruunvuoren rannassa ja Stansvikissa muuttua paikoitellen kosteaksi. Uusimmat  juoksukengät kannattaa sateen sattuessa jättää kotiin tai vaihtoehtoisesti varautua pesemään ne.

Lasten juoksureitti on kauppakeskus Saaren lähistöllä. Juoksureitti tarkentuu rakennustyömaan edistymisen mukaan.

Sauvakävelijät kävelevät joko 8 tai 15 kilometrin reitin.

Reitin gpx-tiedostot ovat ladattavissa sivustolta.

JUOTTOPISTEET JA MUUT HUOLTOPAIKAT

Virallinen juottopiste on 3-0 baari tapahtuma-alueella. Lisäksi matkan varrella on sekä 8 että 15 kilometrin juoksijoille juomapisteet. Juomapisteet sijaitsevat 4 ja 6,5 kilometrin kohdalla 8 km:n matkaan osallistujille. 15 km:n juoksijoille on juomapisteet 4 ja 10 kilometrin kohdalla.

Maalissa on tarjolla juomaa ja pientä palauttavaa evästä. .

JUOKSUN JÄLKEEN

PALKINTOJEN JAKO JA JÄLKIPUINTI

Palkinnot sarjojen parhaille jaetaan, mikäli sponsoreita saadaan. Palkintojen jako tapahtuu lähtö- ja maalialueella noin 30 minuuttia maaliin tulon jälkeen. Virallinen juoksutapahtuman jälkipuinti suoritetaan 3-0 ravintolassa noin klo 19 alkaen. Jälkipuinti- ja palautteenantotilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki täysi-ikäiset.

Tenavajuoksussa jaetaan diplomi kaikille maaliviivan ylittäneille heti tenavasarjojen päätyttyä.

LAAJASALOJUOKSU

Vuodesta 1981 järjestetty Laajasalojuoksu on täällä taas – jäädäkseen. Kyläjuoksu – pieteetillä – tarjoaa 8 ja 15 kilometrin juoksun kauniissa laajasalon maisemissa. Kyläjuoksussa jokaisella on mahdollisuus, yhdessä tuttujen ja tuntemattomien kanssa, nauttia mahtavista maisemista ja paikoista – juosten tai sauvakävellen. Laajasalojuoksun ideana on saada kyläläiset osallistumaan yhteiseen tapahtumaan.Saarelaisilta saarelaisille tai kyläläisiltä kyläläisille on tapahtuman itseisarvo, mitä ei voi
ohittaa.

YHTEYSTIEDOT

sähköposti: info@laajasalojuoksu.fi

Laajasalon Pirkan Kiertäjät ry. © 2020. Oikeudet pidätetään.