Kisa-info

 

MITÄ – MISSÄ – MILLOIN = SOLO-JUOKSU

(Heinäkuu 2020 suunnitelman mukaan (mikä vaikuttaa lopulliselta), eli pidätämme oikeudet muutoksiin, mutta suurempia ei pitäisi enää tulla.

MITÄ:

Kyläjuoksu – pieteetillä, tällä kertaa Solo-juoksuna! Laajasalojuoksu on Helsingin Laajasalossa juostava kyläjuoksu, matkoina 8 ja 15 kilometriä. Tapahtuma juostaan Solo-juoksuna 19. – 20.9.2020  Vuonna 2019 juostu reitti merkataan järjestäjien toimesta maastoon ja jokainen voi käydä juoksemassa reitin omaan tahtiinsa. Lähtöpaikalle tuodaan vihko, mihin osallistuminen merkitään.  

MISSÄ:

Lähtö- ja maalialue eli osallistujavihko sijaitsee kauppakeskus Saaren välittömässä läheisyydessä osoitteessa Yliskylän puistokatu 4, 00840 Helsinki. Juoksureitti seurailee Laajasalon rantoja, tehden mutkan myös Kruunuvuoren rannan vanhalle huvila-alueelle. 

MILLOIN:

Juoksu järjestetään 19. – 20.9.2020 Solo-juoksuna. Reitti merkataan lauantaiaamuun 19.9 mennessä ja on maastossa varmasti 20.9 iltaan saakka. Jokainen voi juosta tai kävellä reitin milloin itselle sopii. 

ENNEN JUOKSUA

OSALLISTUMISMAKSU

Osallistumismaksua ei peritä. 

SAAPUMINEN LAAJASALOON JA PYSÄKÖINTI

Kauppakeskus Saareen pääsee näppärästi bussilla Herttoniemen metroasemalta. Bussit 84, 85, 86, 88 ja 89 pysähtyvät kaikki kauppakeskuksen lähistöllä.

Tapahtumapaikalla on rajoitetusti parkkitilaa omille autoille. Kauppakeskuksen alla parkkipaikat ovat maksuttomia 2 ensimmäistä tuntia, jonka jälkeen pysäköinti on maksullinen. Kauppakeskuksen ulkopuolella olevat paikat ovat pääsääntöisesti kahden tunnin kiekkopaikkoja. Laajasalon Peruskoulun takana on myös parkkipaikka (Laajasalon peruskoulu, Koulutanhua 1, 00840 Helsinki). Katso kartta

Lisätietoja pysäköinnistä

Kauppakeskuksen pihasta löytyy runkolukittavia pyörätelineinä.

KISAINFO JA KILPAILUMATERIAALI

Kisatoimistoa ei järjestetä 2020. 

VARUSTEIDEN SÄILYTYS

Ei järjestetä 2020

PALVELUT

Kauppakeskuksen palvelut ovat käytössä. 

KILPAILIJOIDEN HUOLTO

Kauppakeskus Saaresta löytyy WC. 

AJANOTTO

Ajanottoa ei järjestetä. Juoksijoita pyydetään merkkaamaan Ylistalon läheisyyteen tuotavaan vihkoon juoksuaikansa. Lisäksi Laajasalojuoksu Facebook sivuille ja muualle sosiaaliseen mediaan toivotaan kuvia juoksusta sekä ilmoituksia omasta juoksuajasta. 

JUOKSUN AIKANA

TURVALLISUUSOHJEET

Juoksuun osallistutaan omalla vastuulla.

SARJAT

Juosta saa 8km tai 15km tai vaikka molemmat. 

REITTI

Reitti on merkattu kyltein. Merkkaus ei ole täydellinen, joten tutustu reittiin etukäteen (reitille tulee 100 kpl opastekylttejä).

8 ja 15 kilometrin reitit eroavat matkan lisäksi profiililtaan merkittävästi. 8 kilometrin reitti on pääasiassa tasaista, Kruunuvuoren rannalla on pari isohkoa mäkeä. 15 kilometrin reitti sisältää nousumetrejä noin 200.

Maasto on pääosin kovapohjaista hiekkapolkua tai kangasmetsäpohjaista polkua. Mahdollisten syyssateiden vuoksi reitti voi Kruunvuoren rannassa ja Stansvikissa muuttua paikoitellen kosteaksi. Uusimmat  juoksukengät kannattaa sateen sattuessa jättää kotiin tai vaihtoehtoisesti varautua pesemään ne.

Sauvakävelijät kävelevät joko 8 tai 15 kilometrin reitin.

Reitin gpx-tiedostot ovat ladattavissa sivustolta.

JUOTTOPISTEET JA MUUT HUOLTOPAIKAT

Virallinen juottopiste on 3-0 baari tapahtuma-alueella. Muuta huoltoa ei järjestetä 2020.

JUOKSUN JÄLKEEN

PALKINTOJEN JAKO JA JÄLKIPUINTI

2020 juoksusta otettuja kuvia toivotaan jaettavan Facebook-sivuilla ja muualla sosiaalisessa mediassa #laajasalojuoksu2020. Paras jaettu kuva palkitaan vuoden 2021 osallistumisoikeudella ja lisäksi arvotaan osallistumisoikeuksia vuoden 2021 juoksuun kuvan lähettäneiden kesken.